Sint-Gillis

Suzanne Ryvers

Schepen van duurzame ontwikkeling, Nederlandstalige aangelegenheden, gemeentelijke eigendom en energie in Sint-Gillis

Ik groeide op in de buurt van Leuven en woon sinds 2015 in Sint-Gillis, een superdiverse en gezellige gemeente. Na mijn studies in politieke wetenschappen en journalistiek kon ik aan de slag bij schepen Adelheid Byttebier in Schaarbeek waar ik zeven jaar de gemeentepolitiek van dichtbij kon ervaren en mee vormgeven. In 2019 startte ik als beleidsmedewerker bij de vzw Autodelen.net, een organisatie die gedeelde mobiliteit in Vlaanderen en Brussel promoot.

Sinds 2018 ben ik ook actief als gemeenteraads- en politieraadslid in Sint-Gillis. Duurzame mobiliteit, veiligheid en gendergelijkheid zijn thema’s die me altijd al nauw aan het hart lagen en die ik opvolgde in de gemeenteraad. Door mama te worden van een dochter besefte ik nog meer het belang van kwalitatieve openbare ruimte - met voldoende en nette speeltuintjes - en goede scholen in kwalitatieve gebouwen.

Sinds oktober 2023 volg ik Jos Raymenants op als schepen in Sint-Gillis en wil ik nog actiever met deze thema’s aan de slag gaan en het werk van mijn voorganger verderzetten. Zo blijven we inzetten op de energetische renovatie van onze (school)gebouwen, de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatieve naschoolse activiteiten en de uitvoering van het gemeentelijke Klimaatplan dat ons klaarmaakt voor de toekomst.